Close
Australia Post Star Track House

A great glass atrium

Australia Post
Address
219-241 Cleveland Street Redfern, NSW
Status
Completed 2014
Area
32,000-square-metres
Photography

Australia Post’s Cleveland Street site presented an architectural opportunity to activate the landscape and building forecourt through the introduction of an elegant glass atrium.

Standing as a colonnade of stainless-steel columns, the atrium bays are each glazed overhead by a shimmering interlay mesh of silver fabric, further filtering the sun and glare into the building at the lower levels.

Through a series of ramps and terraces the new atrium opens up and connects to the streetscape. It also provides a greater opportunity for the use of the forecourt as it now houses a café and retail spaces, which spill into the entry of the building, encouraging people to interact.

Close
Sign in to our client portal to access your latest documents, track project status and engage with your design journey.
Close

Sign up for our monthly dispatch for insightful thinking on architecture and design.