Close
Portsea Pavilion

Screening views through timber

Address
Portsea, VIC
Status
Completed 2017
Area
200-square-metres
Photography

On a large cliffside property on the hill at Portsea, this guest house sits as a timber-clad box perched atop a rendered base nestled into the hillside.

The generous guest living zone spills out onto a north facing deck with the solid masonry base of the building providing a four-car garage.

Operable screens concealed in the timber batten fa├žade allow the house to be opened up when in use and closed down when unoccupied. The timber and textured render complement the surrounding native vegetation while defining a contemporary pavilion.

Close
Sign in to our client portal to access your latest documents, track project status and engage with your design journey.
Close

Sign up for our monthly dispatch for insightful thinking on architecture and design.