Close
Cube House

A container for living

Address
Edgevale Road Kew, VIC
Status
Completed 2015
Area
210-square-metres
Photography

A compact site with a heritage overlay, Cube House can be seen as a series of offset cubes making a modern addition for the family that lives here.

The brief was to create a compact home for a family of four. Creating juxtaposition to an existing Victorian house, the addition is a series of offset cubes with window openings clad in perforated metal mesh, consistent with the design direction of a refined ‘container’.

The refurbished original house provides two children’s bedrooms with a large family bathroom. The new stru­­cture adds a playroom and an open plan living, dining, kitchen and laundry area at the ground floor, with a luxurious master suite at the first floor. A study for the contemporary terrace form, the project works to maximise the envelope within stringent rescode guidelines.

Close
Sign in to our client portal to access your latest documents, track project status and engage with your design journey.
Close

Sign up for our monthly dispatch for insightful thinking on architecture and design.