Cube House Kew

Architecture and Interior Design

The brief was to create a compact home for a family of four. Creating juxtaposition to an existing Victorian house, the addition is a series of offset cubes with window openings clad in perforate metal mesh, consistent with the design direction of a refined ‘container’. The refurbished original house provides two children’s bedrooms with a large family bathroom. The new stru­­cture adds a play room and an open plan living, dining, kitchen and laundry area at the ground floor, with a luxurious master suite at the first floor.

A study for the contemporary terrace form, the project works to maximise the envelope within stringent rescode guidelines.

Address – Edgevale Road Kew, VIC
Status – Completion 2015
Scope – Architecture and Interior Design
Area – 210sqm
Photographer – Michael Gazzola